donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives escolars CUEME preparades per la venda al mercat el proper dimarts 7 de juny a La Rambla de Les Bòbiles de Martorell

27/05/2022 10:02

Les cooperatives de les escoles de Martorell participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”, José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró, vendran els seus productes el proper divendres 7 de juny de 2022, a la Rambla de les Bòbiles als voltants del Mercat Municipal de les Bòbiles.

Aquests dies culmina tot el treball de les vuit cooperatives escolars que han realitzat durant tot el curs, han estat treballant i ja ho tenen tot enllestit per sortir al carrer i vendre els productes que han elaborat artesanalment en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l'escola”, promogut per la Diputació de Barcelona i a Martorell gestionat per l’Ajuntament a través de la regidoria de Promoció Econòmica. L’objectiu del projecte és fomentar les competències i els valors de l'emprenedoria a través de la creació i la gestió d'una cooperativa a l'escola.

Durant aquestes setmanes de preparació per a la venda al mercat, els alumnes estan realitzant tasques de promoció de les seves cooperatives visitant els estudis de Ràdio Martorell 91.2 FM per enregistrar les seves falques de ràdio, on publiciten els seus productes i conviden a la gent a visitar les seves parades. En aquesta recta final, les cooperatives de les escoles també han realitzat un taller d’aparadorisme per aprendre muntar de manera òptima les seves paradetes gràcies a la col•laboració d’alumnes de CFGM “Màrqueting i Publicitat” de l’Institut Joan Oró.

 

Treball a les aules

 

Els alumnes de cinquè de primària CUEME han treballat durant tot el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.  El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

 

7 de juny; Venda al mercat

 

Aquest curs 2021-22, Martorell amb les seves 4 escoles participants, ha constituït 9 cooperatives escolars amb un total de 200 alumnes.

Les cooperatives 'Echegart’ i ‘L’artesania de l’Echega’ (Escola José Echegaray), ‘Rodocoop’, ‘EquipMR’ i ‘Children Company’ (Escola Mercè Rodoreda), ‘Femcoop’, ‘Coopeco’ (Escola La Mercè) i ‘Galàxia Manualitats’ (Escola El Pontarró), posaran els seus productes a la venda el dimarts 7 de juny de 2022 a partir de les 09.00 h i fins a les 13.00 h. Les  vuit parades s’instal•laran a la Rambla de les Bòbiles, a l’alçada del Mercat Municipal, després de la bona acollida d’aquesta iniciativa de nova ubicació els darrers cursos i amb l’objectiu també de potenciar la dinamització del mercat durant aquell dia. Totes les cooperatives destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials.

Animeu-vos!! Us hi esperem!!

 

Veure totes les notícies