donem impuls a l'emprenedor!

Unes quaranta empreses reben informació i ajuda sobre els fons Next Generation i el Kit Digital

06/07/2022 10:57

Una quarantena d’empresaris han participat avui a la Jornada informativa sobre Programes de suport a la PIME en ajudes vinculades al Pla Next Generation EU (NGEU) i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència –MRR i concretament es parlarà de l’ajut KIT DIGITAL.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha va celebrar ahir una sessió amb una quarantena de representants d’empreses martorellenques i d’arreu de sectors diversos per donar-hi resposta i informació sobre els programes de suport a les PIME en ajudes vinculades als fons europeus Next Generation EU (NGEU) i el mecanisme de Recuperació i Resiliència–MRR, així com del programa Kit Digital. Organitzada pel Centre de Promoció Econòmica i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha permès resoldre els dubtes i qüestions que han plantejat els assistents.

La jornada també va comptar amb la presència de l’agència ACCIÓ, amb el cap de l’Oficina Next Generation, Aleix Cubells, que va exposar els programes de suport a les PIME en ajudes vinculades al Next Generation i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Carles Ortiz, de la consultoria ORIM MANAGEMENT, va parlar sobre els programes de suport i incentius públics a les PIME per al desenvolupament de projectes de recerca i innovació.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas, va encetar la jornada adreçant-se al públic i exposant que “volem treballar amb les pimes i pensem que heu d’estar al dia en aquest tema”.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa va intervindre per a apuntar que “des del Centre de Promoció Econòmica acompanyarem tots aquells que estigeu interessats en aquestes línies”.

La consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell va destacar els números de Martorell pel que fa a la generació econòmica i que és superior a les xifres de la comarca. Borrell va posar en valor les 725 empreses que han nascut a Martorell i les noves, de les quals cal tenir molta cura, va apuntar. Els sectors de l’automoció i la logística són els capdavanters pel que fa a l’enriquiment econòmic i laboral de la ciutat.

Emmarcada en el programa del centre Martorell Urban Lab, la sessió va finalitzar amb preguntes i un intercanvi d’experiències dels assistents. Els fons Next Generation suposen un pla de recuperació destinats a reparar els greuges que ha provocat la pandèmia i destinaran 140.000 milions d’euros a l’estat. El Kit Digital, de la seva banda, té per objectiu ajudar les petites empreses i els professionals autònoms de qualsevol tipus de negoci a transformar-se digitalment.

 

Veure totes les notícies