donem impuls a l'emprenedor!

Clou el projecte “CUEME” amb la trobada de les cooperatives escolars a La Fageda

07/10/2022 12:41

Un total de 170 alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró de 5è de primària de Martorell participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han realitzat aquest dijous una trobada de cooperatives a la fàbrica de iogurts La Fageda, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Les vuit cooperatives escolars de Martorell,  'Echegart’ i ‘L’artesania de l’Echega’ (Escola José Echegaray), ‘Rodocoop’, ‘EquipMR’ i ‘Children Company’ (Escola Mercè Rodoreda) i ‘Femcoop’, ‘Coopeco’ (Escola La Mercè), han realitzat la visita a la cooperativa La Fageda acompanyats per l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, el professorat corresponent de les escoles, en total unes 190 persones. La cooperativa ‘Galàxia Manualitats’ (Escola El Pontarró), no ha pogut visitar La Fageda degut a un esdeveniment important al qual havien d’assistir.
Aquesta visita, emmarcada i subvencionada totalment pel projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona, s’ha programat amb un doble objectiu, per una banda realitzar una trobada de totes les cooperatives de Martorell participants enguany en el projecte i d’altra banda, que els alumnes coneguin les instal•lacions i el funcionament de la cooperativa La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.
Al llarg de la visita els alumnes han conegut la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci que persegueix la integració social de les persones que hi treballen, i han pogut realitzar una visita guiada per les seves instal•lacions i funcionament; una granja amb unes 400 vaques lleteres, un viver per a la reforestació i la planta de productes làctics. L’activitat ha finalitzat amb un tast de productes làctics on els alumnes han visionat un audiovisual explicatiu i han degustat els magnífics productes que elaboren.
Per realitzar aquesta visita guiada els 170 alumnes s’han dividit en grups que han  entrat per torns, mentre un grup realitzava la visita la resta d’alumnes ha pogut gaudir dels entorns naturals que envolten la fàbrica realitzant una ruta a peu pels indrets de La Fageda d’en Jordà.

 

“La Fageda no és una empresa, és un projecte social”

 

La Fageda és una entitat catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa (Girona) que pateixen discapacitat intel•lectual o trastorns mentals severs. Hi treballen un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals. La cooperativa La Fageda està integrada per tres entitats  (La Fageda Societat Cooperativa, la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fageda fundació), que tot i ser molt diferents totes persegueixen la  mateixa finalitat d’integració social de les persones que treballen en el projecte i dels seus familiars oferint formació, acompanyament, oci, espais culturals i esportius així com aquells que contribueixin a aglutinar i a reforçar el sentit de pertinença al “projecte Fageda”. La Fageda manté intacte l’objectiu social que persegueix des de la seva fundació l’any 1982.

 

Veure totes les notícies