donem impuls a l'emprenedor!

#ChallengeFutur, una iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives i amb futur

23/11/2022 13:48

Què ha anat a fer l’influencer Juliana Canet a l’empresa Solar Tradex? En el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, s’ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves. És el cas de la Juliana, que ha explicat en primera persona com és fer d’instal•ladora de plaques solars a l’empresa Solar Tradex.

Aquest projecte amb el que participem des de l’Ajuntament de Martorell a través del TTT Martorell Urban Lab es tracta de diferents vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són instal•lador de plaques solars, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots. Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que fa  per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana i successivamet els joves influencers s’han anat proposant els reptes. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col•laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es  vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col•laboració publicoprivada i publicopública.

A més, Treball, Talent i Tecnologia persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que, com en aquest cas, diversos instagramers es reptaven a realitzar per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.

 

Veure totes les notícies