donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives de l’Escola José Echegaray i Vicente Aleixandre sol·liciten el NIF al Molí Empresa

20/12/2022 08:35

Els alumnes de 5è de Primària de dues escoles de Martorell participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han visitat aquestes setmanes el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per sol•licitar el NIF de les seves cooperatives i conèixer als seus padrins.

Les escoles Vicente Aleixandre i José Echegaray de Martorell han visitat aquestes setmanes el Centre de Promoció Econòmica per presentar les noves cooperatives creades, sol•licitar el NIF de cada una d’elles i conèixer a les empreses que actuaran com a padrins de les diferents cooperatives escolars aquest curs.

 

Visita al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner

 

Els primers cooperativistes en visitar el Centre de Promoció Econòmica han sigut els alumnes de les cooperatives de 5è de l’escola Vicente Aleixandre, “SAVI26” i “MUSVITIS” el passat dimecres 7 de desembre. Els cooperativistes van visitar el centre per sol•licitar el seu NIF i conèixer els seus padrins, la Melody i en Michael de l’empresa “Sirius English Academy”.

Els alumnes de l’escola José Echegaray van visitar el centre el dia 19 de desembre per presentar les cooperatives “CND” i “La creativitat de l’Echega”, i van conèixer al seu padrí Robert Moreno de “Street World Records” qui també ha realitzat un Taller de logotip per a tots els cooperativistes.

En aquesta visita els representants de cadascuna de les cooperatives escolars han tramitat la sol•licitud del NIF amb la cap del departament Carme Moles i les tècniques Ana Millán i Dolors Fernàndez. Els alumnes abans de demanar el NIF han hagut de preparar tota la documentació relativa a la petició i han creat els estatuts, l'acta de constitució, la fitxa de cooperativista, finalment han omplert una sol•licitud adaptada per aconseguir el carnet que valida la seva cooperativa i els adjudica un número de NIF.

Els representants legals escollits en votació pels mateixos companys han signat la constitució de les cooperatives i el proper pas serà la creació del seu logotip i definir els productes que han d'elaborar per posar a la venda. Durant aquestes jornades els alumnes han pogut visitar les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica, el viver d’empreses Molí Empresa i conèixer a les empreses que enguany realitzaran de padrins de les diferents cooperatives del projecte.

Les escoles La Mercé, El Pontarró i Mercè Rodoreda, també integrants del programa, constituiran les seves cooperatives properament, al gener, tots els joves cooperativistes ja tindran el seu NIF per poder seguir treballant amb els seus projectes.
Un cop escollits els noms i constituïdes les seves cooperatives, el següent pas és treballar en el disseny dels logotips després d’haver realitzat el taller, un cop escollits els dissenys finals, de manera democràtica, començaran amb les propostes del productes que acabaran venent a l’abril.

 

 

Veure totes les notícies