donem impuls a l'emprenedor!

Èxit de vendes al MERCAT CUEME 2023

05/06/2023 12:01

Les cooperatives de 5è de Primària, participants al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), han venut els seus productes artesanals a les parades del MERCAT CUEME instal·lat a la Rambla de Les Bòbiles.

Aquesta és la part culminant del projecte per a les 9 cooperatives escolars, que durant tot el curs han estat treballant per sortir al carrer i vendre les manualitats que han elaborat artesanalment. La majoria dels productes han estat elaborats amb materials reciclats, des de clauers, punts de llibre, bosses, fins a diferents objectes de bijuteria, decoració, entre d'altres.

Un cop finalitzada la venda al mercat els resta decidir quina activitat faran amb els beneficis, una vegada retornats els diners que cada nen i nena va aportar per les despeses inicials. L’objectiu és destinar una part dels beneficis a fer una activitat de lleure per tot el grup, i l’altre part anirà destinada a col•laborar amb una ONG.

Fent  camí

 

Les cooperatives que han format part del CUEME aquest curs han estat ‘CNDE’ i ‘La Creativitat’ de l’Escola José Echegaray,Fem Team’ i ‘Simulcop’ de La Mercè, ‘Rodoshop’ i ‘Turbo Escola’ del Mercè Rodoreda, ‘Pontarroland’ d’El Pontarró, ‘Musvitis’ i ‘Savi26’ del Vicente Aleixandre, centre que s’ha incorporat aquest any.

Al llarg de tot el curs, els alumnes han treballat els diferents passos a seguir per crear una cooperativa: denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament, elecció del producte, imatge corporativa, comunicació, finançament, producció i venda final.

El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’ha adaptat als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME)

 

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària. 

Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

Martorell participa per desè any consecutiu al projecte CUEME, que promou entre els estudiants la creació i gestió de cooperatives escolars al llarg d’un curs, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat.

 

 

Veure totes les notícies