donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives escolars CUEME lliuren part dels seus beneficis a entitats socials

08/06/2023 12:51

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell acull l’Acte de Cloenda del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ CUEME 2022-23, on els alumnes de 5è de primària de les escoles de Martorell participants lliuren a entitats socials part dels beneficis de la venda dels seus productes al mercat CUEME, celebrat el passat 1 de juny.

Les 9 cooperatives que han format part del CUEME d’enguany participen en l’Acte de Cloenda, acompanyats dels seus padrins i padrines, per lliurar els beneficis obtinguts a diferents entitats socials.

Les cooperatives “CNDE” i “La Creativitat” de l’Escola José Echegaray han decidit lliurar els beneficis a  la Unitat de càncer Infantil de la Fundació Sant Joan de Déu.  L’escola la Mercè, que han constituït les cooperatives “Fem Team” i “Simulcoop”, donen els seus beneficis al Banc d’Aliments, a l’ONG Mans Mercedàries i a l’Associació Contra el Càncer. La cooperativa “Pontarroland” creada pels alumnes del CEE El Pontarró, lliura els beneficis a un Projecte de cooperació amb Cusco (Perú). L’ONG Pallapupas és l’entitat social escollida per les cooperatives “Musvitis” i “Savi26” de l’Escola Vicente Aleixandre. I, les cooperatives “Rodoshop” i “Turbo Escola” de l’Escola Mercè Rodoreda reparteix els beneficis entre la Fundació Arc de Sant MartíASSOTEA,  Associació de famílies de persones amb autisme del Baix Llobregat Nord.

El pròxim 7 d’octubre ens tornarem a trobar per visitar la COOPERATIVA “La Fageda”, on els i les alumnes coneixeran de primera mà el funcionament i la tasca d’aquesta cooperativa d’emprenedoria social.

 

Programa de l’Acte de Cloenda

 

L’Acte de Cloenda arrenca amb la benvinguda de la Sra. Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, i continua amb la Cap de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Sra. Carme Moles i Gual explicant el projecte CUEME d’enguany i agraint l’esforç de totes les persones i entitats que l’han fet possible: escoles, equip de mestres, padrins i padrines, tècnics i tècniques, etc.

El Sr. Xavier Fonollosa i Comas, Alcalde de l’Ajuntament de Martorell i les regidores de Promoció Econòmica i Comerç, de Serveis Urbans i Via Pública , de Joventut i d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell, han fet entrega dels diplomes acreditatius com a participants del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ CUEME 2022-23 als representants de les 9 cooperatives.

Finalment, cada cooperativa ha lliurat el seu xec amb la dotació econòmica a l'entitat socials escollida: Fundació Sant Joan de Déu, Banc d’Aliments, ONG Mans Mercedàries, Associació Contra el Càncer, ONG Pallapupas, Fundació Arc de Sant Martí i  ASSOTEA.

 

El Projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME)

 

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària. 

Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

 

Veure totes les notícies