donem impuls a l'emprenedor!

Acte de Lliurament dels premis del 12è CONCURS INICIATIVES EMPRESARIALS “FEM XARXA, FEM EMPRESA”

13/06/2023 08:58

Celebrem l’Acte de lliurament dels premis del 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials com a reconeixement a totes aquelles persones que van decidir tirar endavant el seu projecte empresarial, així com l’esperit emprenedor dels més joves que han participat en el concurs, encoratjant-los a no deixar mai de costat els seus somnis.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, impulsen un any més el “12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord” amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments.

El concurs vol augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Candidatures

 

En aquesta convocatòria participen total de 55 candidatures formades per 40 candidatures d´empreses i 15 candidatures de 7 instituts del Baix Llobregat Nord presentades en les següents categories:

  • Millor empresa creada a partir de l´any 2020
  • Millor empresa en relleu de negocis
  • Millor empresa en compromís amb l´eficiència energètica i la sostenibilitat
  • Millor idea jove de negoci

La categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, compta amb un total de 28 candidatures presentades. Les empreses presentades en aquesta categoria són; La glotona, Tu casa me gusta, Elclickartístico, Mar MondeloAtelier, Positive BCN, Herboristeria Pia, Farina de Falla, +nforma,  Infinitament,  Nomad Salud, Hebe by Clau, Sirius English, Llars d´Estudi, Lultravioleta, L´alternativa, Ride Abrera Bikes, Highcrom, Estudio de Fotografia y BellezaNakama, Ortega´s&Crochet, Podologia Abrera, Charlotte Studio, NiviaClinica Dental, RBR Perruquers, La Figaflor Llibreria, Punt i Net, 7 Ciències, Cami de Vida i Santornem-hi Gastro Bar Estació.

La de “Millor empresa en Relleu de Negocis”, compta amb un total de 5 candidatures presentades. Les empreses presentades en aquesta categoria són: Neo Natura, Samsara Ioga, Auto Servei Roig, La Bodegueta 1980 i El Cangur Acadèmia.

La de “Millor empresa en compromís amb l´Eficiència Energètica i la Sostenibilitat”, compta amb un total de 7 candidatures presentades. Les empreses presentades en aquesta categoria són: Activa´t Eco, Transports Generals d´Olesa, Cistelles Cal Mas, Saneseco, Bur 2000, Malena Engineering i PlasticOmnium.

Les 15 candidatures presentades a “Millor idea jove de negoci”, pertanyen als instituts INS Montserrat Roig, INS El Cairat, INS El Puig, INS Joan Oró, INS Daniel Blanxart, INS Montserrat Colomer i IES El Palau.

Iniciatives Empresarials Premiades

 

Els premis per cadascuna de les categories són de 2.000€ per l’empresa guanyadora i de1000€ per la segona classificada. Així mateix, la categoria a millor idea jove de negoci rebrà un  Premi de 2.250€ (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants) i la publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord), i l’entrega a totes les iniciatives guanyadores d’una placa commemorativa del concurs.

El jurat del 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials, que ha valorat les iniciatives i ha emès els seus vots, està format per: el  Sr. Carles Ruiz, Vocal de la comissió executiva de PIMEC Baix Llobregat i l’Hospitalet; el Sr. Miquel Costa, PIMEC Joves Baix Llobregat i l’Hospitalet; Sr. Marc Ramon, Membre del Consell de la Delegació de la Cambra al Baix Llobregat; Isabel de las Heras representant de Innobaix, agència d´Innovació i coneixement; la Sra. Marta Raurell i Mireia Díaz, Tècniques de la Direcció General de l'àrea de comerç de la Generalitat; la Sra. Helena Mauri Zapata i Sra. Encarna Amezcua Marcos, professores de l’Institut Joan Oró de Martorell; i Representants d’Ensenyament de Serveis Territorials del Baix Llobregat

Finalment, els alcaldes/ses, regidors/es i representats dels Ajuntaments dels 8 municipis del Baix Llobregat Nord lliuraran els premis a les iniciatives guanyadores:

Categoria Millor empresa creada a partir de l´any 2020

     Primer premi: LA FIGAFLOR d´Abrera
     Segon premi: LULTRAVIOLETA d´Esparreguera

Categoria Millor empresa en relleu de negocis

     Primer premi: NEO NATURA d’Olesa de Montserrat
     Segon premi:  AUTOSERVEI ROIG de Martorell

Categoria Millor empresa en compromís amb l´eficiència energètica i la sostenibilitat

     Primer premi: SANESECO de Sant Esteve Sesrovires
     Segon premi:  TRANSPORTS GENERALS D´OLESA d’Olesa de Montserrat

Categoria Millor idea jove de negoci:

     Primer premi:  RECORD´ART de l’INS EL PUIG d´Esparreguera
     Segon premi:  FELNA NATURE de l’INS EL CAIRAT d´Esparreguera
     Tercer premi:  ECO KASKO de l’INS DANIEL BLANXART d’Olesa de Montserrat

ENHORABONA als emprenedors i emprenedores guanyadors/es d’aquesta edició i a la resta d’iniciatives participants. TOTS I TOTES SOU GUANYADORS/ES. 

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

 

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

 

Veure totes les notícies