donem impuls a l'emprenedor!

INSCRIPCIONS OBERTES - Curs TAD/ED1: “ALFATIC - Millora Les Competències Digitals i Multiplica les possibilitats de trobar feina"

05/09/2023 12:38

Inscripcions Obertes pel curs d'alfabetització digital destinat a aquelles persones en situació d´atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell que vulguin millorar les seves competències digitals per accedir al món laboral capacitant a les persones participants en la utilització de nous canals de comunicació per al desenvolupament professional i com a suport en la recerca de feina.

DATA:

Dies: 18, 19, 20, 22 de setembre de 2023 [PRESENCIAL], i 21 de setembre de 2023 [ON LINE] 
Horari: de 9.30 - 14.30

DURACIÓ:

5 sessions de 5 hores (25 hores)

A QUI VA DIRIGIT:

Persones demandants d’ocupació, sense coneixements o amb coneixements molts bàsics sobre TIC, amb interès per aprendre o millorar les seves competències digitals. Les persones participants podran seguir la sessió a distància amb un ordinador o dispositiu mòbil (telèfon o tauleta).

OBJECTIUS:

Introduir als participants en l’ús de les eines bàsiques de transmissió i recepció d’informació digital en relació als seus processos de cerca de feina i desenvolupament professional, per fomentar la seva autonomia amb les eines digitals per a la gestió de la informació (cerca de feina), de l’aprenentatge (ús de plataformes virtuals de formació) i la comunicació (correu electrònic i videotrucada de feina).

METODOLOGIA:

El desplegament metodològic es farà combinant diferents mètodes didàctics, buscant l’equilibri entre teoria, pràctica, dinàmica i participació, si bé, es fomentarà la proactivitat de les persones participants. Les sessions presencials es desenvoluparan seguint l’estructura: Exposició docent dels objectius, continguts i procediments (reforçada amb presentacions, documents, vídeos; demostració de processos; aplicació pràctica simultània;...). Aplicació pràctica: resolució d'activitats i casos pràctics. Correcció en comú i resolució de dubtes i consultes / Síntesi final.La 4a sessió serà virtual: la comunicació per videotrucada i l'espai el campus virtual Moodle (https://gammaformacio.com/campus/).

CONTINGUTS:

Continguts - Format Mixt - Sessió Presencial 1

  • Navegació per Internet. Conceptes: Què és un lloc web / Què és un navegador / Navegadors més importants (0,5 h)
  • Navegació per Internet. Com navegar / Establir la pàgina d’inici (0,5 h)
  • Cerques efectives a Internet. Buscadors, pàgines per buscar: Google, Bing... / Cerques senzilles (1h)
  • Pràctiques de cerca efectiva: Cerca de llocs on buscar feina, cerca de llocs on formar-se, cerca de llocs interessants (2,5 h)
  • Normes de conducta a la xarxa. La Netiqueta (0,5 h)

Continguts - Format Mixt - Sessió Presencial 2

  • Organitzar les pàgines d’interès. Favoritos o bookmarks: l’agenda de llocs web / Symbaloo: l'agenda online (1,5 h)
  • Pràctiques d'organització de llocs d'interès: llocs web per buscar feina a la xarxa (segons el perfil del públic destinatari) (2h)
  • Comunicar-se per correu-electrònic. Crear un compte de correu-e / Què és el correu-e / Gestors de correu més importants (1,5h)

Continguts - Format Mixt - Sessió Presencial 3

  • Comunicar-se per correu-electrònic. Gestió de la bústia web o webmail / Ús eficient del correu electrònic (1h)
  • Videotrucada. Preparem-nos per a les entrevistes a distància! / Tips o decàlegs per a una bona entrevista online (1h)
  • Pràctiques de comunicació escrita i multimèdia: correu-e i videotrucada (2h)
  • Introducció a la formació en línia. Capacitació en l’ús de plataformes de formació a distància / Funcionalitats bàsiques (1h)

Continguts - Format Mixt - Sessió Presencial 4

  • Una mica de tot: treball pràctica interdisciplinar dels continguts més rellevants del curs (4 h)
  • Serveis al núvol (cloud): accedeix a les teves dades desde qualsevol dispostiu (0,5 h)
  • Resolució de dubtes i síntesi final (0,5 h)

Continguts - Format Mixt - Sessió Virtual 1 4a sessió a distància

  • Practiquem! Com fer una videotrucada? Aspectes clau per fer una videoentrevista / Correcció d'errors detectats (2,5 h)
  • Practiquem! Primers passos en una plataforma de formació a distància (2,5 h)

 

Curs a càrrec de Gemma Benet Ferrús, a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell).

El cost d’aquesta formació és de 1.512,5 € a l’alumne no li suposa cap cost,  ja que la formació és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. Es prega compromís d’assistència.

 

INSCRIPCIONS OBERTES Omplint aquest FORMULARI (Clicar sobre l'enllaç)

MÉS INFORMACIÓ:  moliempresa@martorell.cat o al telèfon 93 775 31 01

 

 

 

Veure totes les notícies