donem impuls a l'emprenedor!

CLOENDA del projecte “CUEME” 2023 amb la visita a la cooperativa La Fageda

06/10/2023 08:01

Un total de 215 alumnes de 6è de Primària de les escoles La Mercè, José Echegaray, El Pontarró, Vicente Aleixandre i Mercè Rodoreda, participants al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), han realitzat una visita a “La Fageda”, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Les cooperatives que han format part del CUEME aquest curs han estat ‘CNDE’ i ‘La Creativitat’ de l’Escola José Echegaray, ‘Fem Team’ i ‘Simulcop’ de La Mercè, ‘Rodoshop’ i ‘Turbo Escola’ del Mercè Rodoreda, ‘Pontarroland’ d’El Pontarró, ‘Musvitis’ i ‘Savi26’ del Vicente Aleixandre, han realitzat la visita acompanyats per l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, el professorat corresponent de les escoles.

Aquesta visita, emmarcada i subvencionada totalment pel projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona, s’ha programat amb un doble objectiu, per una banda realitzar una trobada de totes les cooperatives de Martorell participants enguany en el projecte i d’altra banda, que els alumnes coneguin les instal•lacions i el funcionament de la cooperativa La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.

Al llarg de la visita els alumnes han conegut la història i la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci que persegueix la integració social de les persones que hi treballen, i han pogut realitzar una visita guiada per les seves instal•lacions i funcionament; una granja amb unes 400 vaques lleteres, un viver per a la reforestació i la planta d’elaboració productes làctics i melmelades.

L’activitat ha finalitzat amb el visionat d’un audiovisual explicatiu i un tast dels productes que elaboren a La Fageda.

“La Fageda no és una empresa, és un projecte social”

 

La Fageda és una  entitat catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. I el seu projecte social està integrat per quatre entitats jurídiques (La Fageda Societat Cooperativa, la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa, la Fageda Fundació i l’empresa d’Inserció el Faig de la Fageda SL.), que, tot i tenir funcions diferents, persegueixen la mateixa finalitat social: aconseguir que les persones que tenen una discapacitat intel•lectual, un trastorn mental greu o es troben en situació de vulnerabilitat s’integrin plenament en la societat a través d’un treball digne i justament remunerat.

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME)

 

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària. 

Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

Martorell participa per desè any consecutiu al projecte CUEME, que promou entre els estudiants la creació i gestió de cooperatives escolars al llarg d’un curs, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat.

 

 

Veure totes les notícies