donem impuls a l'emprenedor!

EL MOLÍ FARINER ACULL L´ENTREGA DE GUARDONS DE LA 3ªEDICIÓ "ACCELERA MARTORELL-REPTES DE LA MOVILITAT SOSTENIBLE"

20/12/2023 10:30

Paco Esmatges guanya el premi ‘Accelera Martorell-Reptes de la mobilitat sostenible’ amb el projecte ‘Bat-Lab’

El martorellenc Paco Esmatges, amb el projecte ‘Bat-Lab’ de renovació de bateries de vehicles elèctrics, ha estat el guanyador de la 3a edició dels premis ‘Accelera Martorell. Reptes de la Mobilitat Sostenible’. L’alcalde Xavier Fonollosa ha lliurat el guardó, aquest dimarts al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, en el marc de la cloenda d’aquest programa d’emprenedoria, impulsat per l’Ajuntament i el Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible.

Un total de set alumnes -cinc de Martorell, un de Masquefa i un de Sant Andreu de la Barca- del programa ‘Accelera Martorell’, PRIMER preacceleradora d’emprenedoria especialitzada en el sector de la mobilitat, han presentat els seus projectes a la 3a edició dels premis ‘Accelera Martorell. Reptes de la Mobilitat Sostenible’.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, ha recordat que “el programa ha format gratuïtament, des de setembre, un total de 15 persones”, titulades en Cicles Formatius de Grau Superior, estudiants de Graus Universitaris d’enginyeria o professionals d’empreses i emprenedors interessats en el sector de la mobilitat.

Els participants “han gaudit de 60 hores de formació tècnica en mobilitat sostenible i automoció, 40 hores de gestió i desenvolupament empresarial, i d’un acompanyament personalitzat en forma de mentories”.

Per acabar el curs, els alumnes han hagut de desenvolupar projectes basats en la innovació i la tecnologia que trobessin solucions a la mobilitat en clau de sostenibilitat. El millor projecte ha estat premiat amb 1.500 euros.

Paco Esmatges s’ha alçat amb el guardó amb Bat-Lab, “un servei especialitzat que intervingui en el hardware dels vehicles elèctrics de manera equilibrada. Un taller específic per reparar bateries elèctriques o per certificar-ne el seu bon estat”, sense que l’haguem de canviar sencera quan hi hagi un problema solucionable, amb el cost que això implica.


Altres propostes presentades

Mario Patus ha presentat ‘NeoPark’, una aplicació mòbil que et permet pagar per reservar una plaça d’aparcament públic, a l’hora i al lloc que vulguis. César Reverón ha donat a conèixer un servei portàtil de recàrrega de vehicles elèctrics. I Valquiria Castro ha dissenyat l’aplicació mòbil ‘Anda’ que premia els nostres desplaçaments a peu amb descomptes a comerços.

Ana Luizaga ha explicat el seu ‘Reciclopark’, una estació de reciclatge on, si portem les nostres deixalles a reciclar, podem aparcar gratuïtament i de forma segura. Juan Diego Rodríguez ha apostat per ‘Transporte sin malos humos’, microautobusos amb emissió zero per al transport escolar, turístic o d’esdeveniments. I Maria Skinner ha exposat ‘Green Route’, una flota de recàrrega de vehicles de mobilitat personal que pots reservar via aplicatiu mòbil.

El jurat del premi ha estat format per Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Montserrat Sánchez com a representant de la Generalitat, Joan Miquel Piqué, director del Campus FPCAT-UPC de Mobilitat Sostenible, un representant de l’empresa martorellenca B-TECH i Amanda Figueras, una de les formadores del programa.

 

Veure totes les notícies