donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament promou l'alt creixement empresarial de la comarca amb dos programes

11/07/2013 00:00

L'Ajuntament de Martorell, a través del Molí Empresa, participa en dos programes d'assessorament personalitzat a petites i mitjanes empreses (PIMES) d'alt potencial de creixement del Baix Llobregat i Barcelona. Els cursos els promouen la Diputació de Barcelona, PIMEC, ajuntaments de la zona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Des de la regidoria de Promoció Econòmica s'ha enviat aquestes dues propostes a més de 600 empreses i emprenedors del municipi.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell, Lluís Amat assegura que "un dels objectius capdals del govern municipal és promocionar el creixement de les empreses i l’emprenedoria a Martorell. El que pretenem és facilitar a les empreses les eines necessàries perquè puguin créixer i aquests dos programes en són una mostra".

Els programes, a través d’una formació específica d'alt creixement, tutories, mentoring i un assessorament personalitzat en elements primordials de la competitivitat empresarial, pretenen dotar a les empreses de les eines imprescindibles per asegurar el seu creixement. En la formació es tractaran aspectes des del finançament, la innovació, l'estratègia empresarial, la internacionalització, l'estructura directiva o la comercialització i el màrqueting.

Amat afegeix que "des de l'àmbit públic s’han tenir iniciatives però no ens podem oblidar de l’àmbit privat. Des de la regidoria de Promoció Econòmica ens toca donar suport i preguntar allò que necesiten les empreses de Martorell. Comptem amb les inquietuds  del teixit empresarial i hem de saber permenentment el què necessiten perquè si no, perdem el fil. Anar plegats ens farà sortir més aviat de la situació que ens trobem".

Accelera el creixement
El programa Accelera el creixement té com a objectiu que les empreses participants obtinguin un pla de creixement i les eines necessàries per traçar el camí cap al creixement. El curs, que promouen la Diputació de Barcelona i la PIMEC, hi van participar prop d’una cinquantena d’empreses l’any passat.

Hi poden participar les empreses petites o mitjanes amb 3 o més treballadors, amb la matriu o el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, amb una trajectòria empresarial igual o superior als 3 anys, amb vocació internacional i amb la voluntat d’invertir en el seu creixement empresarial.

El projecte té una durada de 10 mesos i està repartit en tres fases: selecció de les empreses (juliol i setembre),  pla de creixement (octubre-gener) i suport a l’acció (febrer-maig). La formació es farà a les instal·lacions de PIMEC, al número 174 del carrer de Viladomat de Barcelona.

El preu del curs és de 500€ (IVA no inclòs). Les pimes interessades hauran d'inscriure's com a data límit abans del 30 de setembre de 2013. Ho podran fer a través del telèfon 934 964 500 o acuatrecases@pimec.org.

Empreses d’alt creixement
El programa d’empreses d’alt creixement al Baix Llobregat, que promouen els ajuntaments i el Consell Comarcal, s’adreça a empresaris de la comarca que impulsin a les seves pimes un projecte de potencial alt creixement.

El curs oferirà una formació específica dissenyada a l’orientació i l’acompanyament per part d’agents d’empresa, mentoring i tutories per a empresaris i empresàries amb un projecte de potencial alt creixement. Hi poden participar empreses joves o d’altres de més recorregut, que demostrin voluntat de creixement o una reorientació empresarial significativa durant els darrers temps i empreses que pretenen en els propers anys generar potencialment nous llocs de treball.

El programa, a càrrec d’EADA (Escola d’Alta Direcció i Administració) es divideix en 7 mòduls: idea i oportunitat, màrqueting analític, màrqueting estratègic, processos, internacionalització, presentació a inversors i finançament d’empreses. Té una durada de 27 hores, dividides en 9 sessions (dimarts i dijous) de 3 hores cadascuna, durant el mes d’octubre de 2013.

La formació es farà al CITILAB, a la Plaça de Can Suris, de Cornellà de Llobregat. El curs és gratuït i està subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les pimes interessades hauran d'inscriure's abans del 19 de juliol de 2013. Ho poden fer a través http://empresa.elbaixllobregat.cat/altcreixement o altcreixement@elbaixllobregat.cat.

 

Enllaços relacionats

Programa Accelera el teu creixement

Programa per a empreses d'alt creixement
 

Veure totes les notícies