donem impuls a l'emprenedor!

La Nit de l'Empresari de Cecot reuneix a un miler d'empresaris i personalitats a Barcelona

07/11/2014 12:21

La patronal Cecot ha celebrat aquest dilluns, al Palau de Congressos de Catalunya, la 20a edició del sopar Nit de l’Empresari, on més de 1.000 persones han participat en aquest sopar multitudinari presidit pel President de la Generalitat, Artur Mas.

La patronal Cecot ha celebrat aquest dilluns, al Palau de Congressos de Catalunya, la 20a edició del sopar Nit de l’Empresari, on més de 1.000 persones han participat en aquest sopar multitudinari presidit pel President de la Generalitat, Artur Mas. "Entenem que Barcelona, com a capital del nostre país, és l'altaveu idoni per reforçar la projecció de les fortaleses econòmiques i de coneixement del Vallès, la regió industrial més important del sud d'Europa. És per aquest motiu que celebrem la vintena edició a Barcelona", ha argumentat Antoni Abad, president de la patronal, en el seu discurs de benvinguda.

En un acte reivindicatiu, tant de la regió industrial del Vallès com de la realitat productiva catalana, els diferents parlaments han recordat la importància d'assumir riscos "atrevits i intel·ligents" per avançar.

Concretament, en el discurs d'agraïment pel guardó per la seva trajectòria professional, Víctor Grífols ha donat un toc d'atenció als assistents quan ha criticat que "ara es parla massa de crisi, però la crisi és el que van viure els nostres avantpassats el 1914; les dificultats d'aquella època no es poden comparar amb les d'avui dia". Segons el president de Grifols, "en els últims 35 anys, des que Espanya va entrar a la Unió Europea, s'ha perdut el temps i hem malgastat una bona oportunitat i, ara, ens toca patir les conseqüències".

L'empresari premiat també ha mencionat indirectament al procés sobiranista: "La mida dels països no importa, el que importa és la qualitat del país. Qui hauria dit mai que una companyia inicialment petita com Apple o Microsoft s'acabaria menjant IBM?".

En aquesta línia, Artur Mas ha repassat cinc aspectes on Catalunya està assumint el lideratge: "Tot i que encara estem en un punt de recuperació, som els que aportem més creació de riquesa en el conjunt de l'Estat; els que contribuïm a generar més ocupació; amb més mercat exterior; líders en turisme amb 15 milions de visitants estrangers i capacitat per atraure inversors; i una aposta clara pel coneixement amb universitats i escoles de negoci molt ben situades en els rànquings internacionals".

Més de 1.000 assistents

Entre els assistents, la trobada ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; d’Ensenyament, Irene Rigau. A més, han estat presents els alcaldes i representants municipals de Terrassa, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Cerdanyola, Castellbisbal, Matadepera, Cardedeu, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell i Viladecavalls.

El sopar relacional també ha comptat amb la participació de nombrosos representants empresarials com els presidents i gerents de Confebask, FOEG, Consejo Intertextil Español, Texfor, CIESC, AMEC, FAGEM, FECIC, Associació empresarial Sant Cugat, Castellbisbal Empresarial, Unió Empresarial de l’Anoia, Unió Empresarial del Penedès, Unió Patronal Metal·lúrgica, UPM Baix Llobregat, representants de les Cambres de Comerç i d’Indústria catalanes i dels col·legis professionals catalans, entre altres entitats.

Premiats pel progrés empresarial

Com cada any les empreses i entitats guardonades han recollit de mans del president de la Generalitat de Catalunya i dels presidents de les entitats promotores dels diferents guardons, el seu premi. El guardó a l’empresa més internacional ha estat per a Fluidra (Sabadell); el premi al comerç més dinàmic (patrocinat per Nationale Suisse) per a Tous (Manresa); el guardó Valor d'emprendre – nova creació per a l’empresa Xpresa Geophysics SL (Terrassa); Valor d'emprendre – reempresa per Els Nous Rals, SCCL (Viladecans); el Reconeixement a la Innovació per a Intelligent Pharma SL (Barcelona); Millor jove iniciativa empresarial (promogut pel CCJE) per a Gama Profit (Terrassa) i Entitat integradora (promogut per la Fundació Institut Industrial i Comercial) – Grupo Sifu (Barcelona).

A més, el Premi BBVA a la creació de valor social “Yo soy empleo” – empreses petites – Tick Translations (Girona); Premi BBVA a la creació de valor social “Yo soy empleo” – empreses mitjanes - a Fontgas (Terrassa); Premi BBVA a la creació de valor social “Yo soy empleo” – empreses grans - GFT IT Consulting SLU (Sant Cugat del Vallès); Premi Egarsat SP al lloc de treball més segur i saludable 2014 - JOVI, SA (Rubí); Gremi/Associació per a Patrosil – Acevip (Terrassa); Millors pràctiques de l'Administració pública – Fundació Mobile World Capital (Barcelona) i Personalitat per a Víctor Grifols, president i conseller delegat de Grifols (Barcelona).

 

Enllaços relacionats

Patronal Cecot

Via Empresa

Veure totes les notícies