donem impuls a l'emprenedor!

El Govern aprova el decret de creació del Centre de Formació Professional d'Automoció

18/12/2014 12:39

Ubicat a Martorell, el nou centre s’emmarca en l’estratègia industrial catalana, que promou la reindustrialització com a base del canvi de model econòmic per a la creació d’ocupació de qualitat. El centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i impulsarà un model de formació professional integrada per al sector automoció.

El Govern ha aprovat el decret de creació del Centre de Formació Professional d’Automoció, una aposta emmarcada en l’estratègia industrial de Catalunya que promou la reindustrialització com a base del model econòmic per a la recuperació i la creació d’ocupació de qualitat.

Amb seu a Martorell, el nou centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i s’ubica en un edifici de més de 10.000 m², que es posarà en marxa el 2015. El centre impulsarà un model de formació professional integrada per al sector de l’automoció, tal i com preveu el III Pla de Formació Professional de Catalunya en un dels seus eixos estratègics.

En roda de premsa de Govern, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que “aquest centre de formació es estratègic, és una suma d'esforços entre administracions i privats per crear un gran centre de formació de l'automoció”.  Puig ha remarcat que “amb aquest centre farem mes formació professional i es farà de forma professional i integrada”.

En base a aquest model formatiu s’impartirà formació professional inicial dual (seguint el model alemany), formació professional per a l’ocupació (tant per a persones en atur com treballadors en actiu), formació a mida segons la demanda de les empreses de l’automoció, i serveis a empreses i persones (acreditació de competències o itineraris formatius, entre d’altres).

El centre comptarà amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de la indústria de l’automoció.

L’edifici comptarà amb un equipament tecnològic molt avançat, que s’està acabant d’instal·lar actualment. Quan estigui a ple rendiment, es calcula que el centre acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 adults en formació continuada.

 

Enllaços relacionats

 

Nota Premsa Gencat

Ajuntament de Martorell

DECRET 164/2014

Veure totes les notícies