donem impuls a l'emprenedor!

Dues empreses de Martorell comencen el projecte “Accelera el creixement” de la mà de la Diputació de Barcelona i Pimec

24/10/2013 10:30

Dues pimes de Martorell, de les tres presentades, han estat escollides per participar en la segona edició del programa “Accelera el creixement”, promogut pel Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona. Després de la primera fase del projecte, que va finalitzar el 9 d’octubre, i en la qual més de 100 empreses van mostrar l’interès de participar-hi, s’han analitzat totes les candidatures i s’han escollit 50 empreses participants de tota la província de Barcelona.

El 50% de les participants són petites empreses, domina el sector de la indústria (60%) i volen rebre assessorament a l'àmbit de la internacionalització, la comercialització i en estratègia del desenvolupament del negoci i innovació en producte.

Empreses martorellenques seleccionades

Tres empreses de Martorell es van presentar al procés de selecció del programa que es va dur a terme durant els mesos de juliol a setembre, i finalment dues de les empreses han estat seleccionades: Export Moonwine S.L. i F.Vidal S.A.

Export Moonwine S.L, va néixer el 2011 de la mà de 3 socis. Instal•lats al viver Molí Empresa de Martorell al Molí Fariner, han aconseguit en el darrer any una gran presència internacional que va en augment. Aquesta jove empresa exportadora de vins pretén exportar sensacions i experiències a través de la cultura culinària mediterrània, amb els seus productes de qualitat i saludables, amb especial interès per exportar la cultura del vi, sense posar-se fronteres a través dels seus vins de qualitat. A Export Moonwine estan orientats al 100% al client, satisfent les seves necessitats, assessorant i agilitzant els serveis en la seva gestió d'ofertes i comandes. Compten amb acció comercial a 25 països, dels quals estan consolidats ja en sis mercats com la Xina, Rússia, Noruega, Suïssa, Dinamarca i Holanda, i tenen com a objectiu consolidar-se enguany en cinc mercats més: Cuba, Mèxic, Alemanya, Bèlgica i Polònia, i doblar així la facturació aquest 2013.

F. Vidal S.A., és una empresa familiar constituïda al voltant de 1945 a Martorell, la seva activitat inicial va ser com a botiga d’electrodomèstics i amb el pas dels anys s’han anat adaptant a la demanda del mercat especialitzant-se en el món de l’oficina subministrant i donant suport als clients en tot l’àmbit des de l’equipament, mobiliari i instal·lacions de la xarxa fins a petites reformes integrals de l’espai de l’oficina. D’altra banda F.Vidal són distribuïdors oficials de Konica Minolta amb maquinària de centres documentals integrals de fotocòpies, i finalment la seva última branca de negoci és el material d’oficina i regal publicitari. La seva distribució comercial és en àmbit local encara que també distribueixen nacionalment per les diferents delegacions que tenen els seus clients. F. Vidal ofereix qualsevol tipus de producte per oficines i aquest és el punt fort pel qual l’empresa aposta pel seu creixement empresarial.

Totes dues empreses compten amb un projecte d’elevat potencial de creixement, requisit imprescindible per formar part del programa.

Vuit mesos d’assessorament

En la primera fase del projecte, 80 centres locals de serveis a les empreses van col•laborar per fer arribar el programa a les empreses dels seus municipis, entre ells l’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica. Després de la selecció definitiva de participants, les empreses comencen un procés de vuit mesos en què rebran assessorament personalitzat en elements cabdals de la competitivitat empresarial com el finançament, la innovació, l’estratègia empresarial, la internacionalització, l’estructura directiva o la comercialització i el màrqueting. El projecte total té una durada de 10 mesos i està repartit en tres fases: selecció de les empreses (juliol i setembre),  pla de creixement (octubre-gener) i suport a l’acció (febrer-maig).

Continuïtat al programa amb dues edicions més

Els bons resultats de l’edició pilot d’”Accelera el creixement” ha permès donar continuïtat al programa. Per això la Diputació de Barcelona i PIMEC van signar, el passat 25 de setembre, un conveni que per organitzar dues edicions més. El projecte, que ja ha donat suport en la seva primera edició al 2012, a 47 empreses de la província, ajudarà a 100 pimes amb projectes empresarials sòlids i interessants, perquè puguin créixer amb èxit.
De les 47 empreses que van participar-hi, 45 van finalitzar el pla de creixement presentat. De les línies treballades, el 57% van estar enfocades en la comercialització; el 32% en la internacionalització, i l'11%, en l'estratègia. Les pimes que van participar en la primera edició són empreses amb almenys 3 treballadors i més de 3 anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la província de Barcelona, i amb vocació internacional i voluntat d'invertir en el seu creixement.

Enllaços relacionats

Programa "Accelera el Creixement"

Export Moonwine

F. Vidal

Veure totes les notícies