donem impuls a l'emprenedor!

L’empresa INNOVAE es puja al INNOBUS, el bus de la innovació

14/02/2018 08:50

L’empresa martorellenca Innovae ha estat escollida enguany per participar en la 3ª edició del Innobus com a empresa acollidora dels joves amb estudis universitaris participants en aquest innovador programa de foment de la innovació.

Els  joves participants enguany al INNOBUS durant el seu recorregut podran conèixer l’empresa de Martorell, INNOVAE consultora tecnològica especialitzada en últimes tecnologies de realitat augmentada i realitat virtual amb clients com Airbus, Benteler, ABB, Acciona, Danobat o Ferrovial.

L’Innobus s'engegarà en poques setmanes. Pujaran a ell joves post-universitaris amb competències emprenedores, que tindran ocasió d'entrar en contacte directe amb l'ecosistema empresarial de l'àrea metropolitana. El 15 de febrer s'ha organitzat una sessió informativa per a totes les persones amb interès a formar part del projecte.
L’objectiu de l’Innobus és ajudar als participants universitaris a fer aflorar el seu talent amb les respostes dels reptes i, al mateix temps, propiciar trobades amb les empreses del territori, que podran captar noves idees i talent. El programa està obert a persones amb estudis universitaris finalitzats que estiguin en situació d’atur o amb feines no relacionades amb la seva titulació.

Empreses innovadores i joves emprenedors

L’Innobus es posarà en marxa el 12 de març i durant dues setmanes farà un recorregut pel territori tot visitant empreses d’alt impacte econòmic i innovador, entre les quals es troba INNOVAE, que capacitaran els assistents amb una sessió inspiradora i formativa sobre una temàtica concreta.

En acabar l’itinerari començarà la fase d’acceleració de reptes, que inclourà sessions de treball amb mentors i una presentació final el dia 24 d’abril de la idea o prototip davant d’un jurat format per les empreses i institucions participants. Pels participants, serà el moment de tenir un contacte directe amb directius i responsables de projectes, una oportunitat de donar-se a conèixer i lliurar-los el curriculum vitae i fer-ho arribar a les empreses que més s'adaptin a les seves capacitats i il-lusions. Les millors idees podran participar en el programa Start Up Training i gaudir d’una col-laboració empresarial becada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


El projecte INNOBUS aporta un benefici mutu per empreses i joves emprenedors, ja que els universitaris poden fer visible el seu talent entre els directius de les empreses participants, i les empreses poden captar nous perfils professionals. Innobus és una iniciativa que es presenta com a mitjà i estratègia per apropar als joves emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità amb un triple objectiu: ajudar els joves capacitats però actualment aturats en el llançament dels seus Projectes, facilitar el coneixement del talent jove a les empreses (lliurament de CV personalment, borsa de perfils…) i beneficiar a les empreses de la comarca en la captació de noves idees i talent.


Juntament amb Innovae, empreses de renom de diferents sectors com Bayer, HP, Caixabank, Almirall o el Port de Barcelona, participen en aquesta iniciativa impulsada per Innobaix i subvencionada pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Premis finals

Al final del programa, hi haurà tres accions per motivar, encara més, la participació dels joves i de les empreses. D’una banda, un primer premi que farà possible que una empresa pugui acollir durant un període mínim de 2 mesos una persona o un equip per poder desenvolupar la idea amb l’acompanyament adequat. Un altre premi serà un viatge a Brussel-les, on es visitarà un dels centres d’innovació més punters d’Europa. I finalment, diversos projectes guanyadors també podran presentar-se en el marc del saló Biz Barcelona.
Algunes de les empreses participants d’edicions anteriors repeteixen enguany pels bons resultats obtinguts. AvantGrup, l’empresa de mobilitat que cedeix els autobusos, ha posat en marxa una aplicació que permet organitzar rutes a demanda, un projecte que ha nascut fruit del repte que van plantejar durant la primera edició del programa. L’aplicació ha necessitat gairebé dos anys per implementar-se però finalment va veure la llum el passat mes de setembre. Bayer, Port de Barcelona, Almirall i Aigües de Barcelona també repeteixen perquè no volen deixar d’estar en contacte amb aquests joves que poden aportar visions i solucions imaginatives a problemes reals. Però també hi ha noves incorporacions, en part gràcies a l’ampliació territorial del programa.

INNOVAE, nova empresa acollidora

L’empresa Innovae, amb més de 14 anys de vida i 300 projectes realitzats, reivindiquen el valor de l’experiència. “Apliquem les últimes tecnologies de realitat augmentada i realitat virtual d'una manera senzilla i efectiva”, resumeix el seu Director Territorial a Catalunya, Xavier Riba. Clients com Airbus, Benteler, ABB, Acciona, Danobat o Ferrovial ja han passat per les seves mans.
Amb seu central a Donosti i oficines a Madrid i al Molí Empresa de Martorell, Innovae participarà enguany com a empresa acollidora del INNOBUS.

Innovae, consultora tecnològica especialitzada en realitat augmentada, ofereix a les companyies industrials la possibilitat d’aplicar la visualització avançada d’informació, aplicada en entorns virtuals o en entorn real, a partir de dispositius d’última generació com poden ser smart glasses i wearables.  Els seus serveis permeten innovar en tots els processos de comunicació estratègica (online, mobile, esdeveniments, punt de venda i visites comercials) gràcies a les tecnologies de realitat augmentada, animació 3D, aplicacions mòbils i el cloud computing
L’empresa està formada per un equip de professionals amb més de 10 anys d’experiència en el sector i en fa cinc que es van establir al viver del Molí Empresa de Martorell. Han desenvolupat més de 80 projectes, entre ells la creació d’una instal•lació a la FCB Megastore del Camp Nou, on els visitants tenen la possibilitat d’aixecar virtualment les copes guanyades pel club.

INSCRIPCIONS I SESSIÓ INFORMATIVA

El 15 de febrer es farà una sessió informativa on s'explicarà el projecte d'aquest any. Els futurs participants hauran d'omplir un formulari per valorar el seu perfil innovador i, així mateix, hauran de portar el seu curriculum vitae. L'Innobus els ofereix una oportunitat de futur que alguns dels participants de l'any passat ja han aprofitat: ofertes laborals, projectes d'emprenedoria o fins i tot propostes econòmiques per tirar endavant les seves idees.


QUAN: 15 DE FEBRER DE 2018  (1A CONVOCATÒRIA 10.00 H -  2A CONVOCATÒRIA 11.30 H)
Imprescindible portar el curriculum vitae i el formulari omplert (opcional)
ON: CITILAB CORNELLÀ

La participació en el programa és totalment gratuïta.


Enllaços relacionats

Formulari inscripció

Innobaix.cat

Sesiones informativas Innobus 2018


Les empreses necessiten talent jove. I viatja a l’Innobus


Consulta calendari/activitat a: www.innoamb.cat/ www.innobaix.cat

Veure totes les notícies