donem impuls a l'emprenedor!

Alumnes del PFI-PTT Fabricació mecànica participen d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria al Molí Empresa

20/02/2019 10:06

Alumnes del curs “Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques” del Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) van participar la passada setmana d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria realitzada a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

La cap de Promoció Econòmica, Carme Moles i la tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria, Ana Millán, han estat les encarregades d’impartir la sessió sobre emprenedoria i creativitat als alumnes amb l'objectiu de sensibilitzar aquests joves a treballar amb idees per poder despertar el seu interès emprenedor com una altra possibilitat pel seu futur laboral. En aquesta ocasió han comptat també amb la col•laboració de l’emprenedor Marc Obiols de l’empresa Obisual Media, ubicada al despatx número 8 del viver d’empreses Molí Empresa del centre, que ha donat el seu testimoni sobre el seu recorregut emprenedor i ha tramès als joves la seva energia i motivació a l’hora d’emprendre aplicable a tots els àmbits de la vida.

Els joves han gaudit d’un recorregut per l'edifici del Centre de Promoció Econòmica on han pogut conèixer les instal·lacions i tots els serveis que s’ofereixen al centre.

La sessió de sensibilització a l’emprenedoria s'ha dividit en dues parts; En la primera part i després de fer una introducció sobre els serveis del departament de Promoció Econòmica, s'ha sensibilitzat als joves sobre la importància de la creativitat, les idees i l’interès emprenedor, i durant la darrera part els participants han realitzat una dinàmica de grup de brainstorming amb la finalitat de treballar amb les idees per aconseguir opcions de projectes mitjançant un taller de creativitat.

Els joves assistents a la sessió estan cursant un Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de “Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques” i han visitat el centre acompanyats de la seva tutora, Montse Boix.

Programa PFI-PTT, per a majors de 16 anys sense el GESO

Recordem que el El PFI-PTT és un programa, organitzat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació en un àmbit professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies joves, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.
El PFI-PTT compta amb un curs d’auxiliar de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques i un curs d’Auxiliar de Vendes d’oficina i atenció al públic. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO poden gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.
La finalitat d'aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l'itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés.

 

Enllaç relacionat

www.obisualmedia.com

 

Veure totes les notícies