donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives escolars CUEME preparades per la venda al mercat el proper divendres 3 de maig a La Rambla de Les Bòbiles de Martorell

26/04/2019 11:45

Les cooperatives de les escoles de Martorell participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada i El Pontarró, vendran els seus productes el proper divendres 3 de maig de 2019, coincidint amb el final de la Fira de Primavera de Martorell, a la Rambla de les Bòbiles als voltants del Mercat Municipal de les Bòbiles.

Aquests dies culmina tot el treball de les nou cooperatives escolars que han realitzat durant tot el curs, han estat treballant i ja ho tenen tot enllestit per sortir al carrer i vendre els productes que han elaborat artesanalment en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l'escola”, promogut per la Diputació de Barcelona i a Martorell gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. L’objectiu del projecte és fomentar les competències i els valors de l'emprenedoria a través de la creació i la gestió d'una cooperativa a l'escola.

Durant aquestes setmanes de preparació per a la venda al mercat els alumnes estan realitzant tasques de promoció de les seves cooperatives visitant els estudis de Ràdio Martorell 91.2 FM per enregistrar les seves falques de ràdio, on publiciten els seus productes i conviden a la gent a visitar les seves parades. En aquesta recta final, les cooperatives de l’escola José Echegaray també han realitzat un taller d’aparadorisme per aprendre a decorar les seves paradetes gràcies a la col•laboració d’alumnes de 2n curs de CFGM “Activitat Auxiliars de Comerç” de l’Institut Joan Oró.

Treball a les aules

Els alumnes de cinquè de primària CUEME han treballat durant tot el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.  El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

3 de maig; Venda al mercat

Aquest curs 2018-19, Martorell amb les seves 4 escoles participants, ha constituït 9 cooperatives escolars amb un total de 200 alumnes.

Les cooperatives 'Echegashop’ i ‘Les mans màgiques’ (Escola José Echegaray), ‘2Compi kids’, ‘Rodo Cooper’, ‘Art & Craft’ i ’22 estrelles’ (Escola Mercè Rodoreda), ‘Lola Makers’, ‘LAR’ (Escola Lola Anglada) i P’11pontaCracks’ (Escola El Pontarró) posaran els seus productes a la venda el divendres 3 de maig de 2019 a partir de les 09.00 h i fins a les 13.00 h, coincidint amb el segon cap de setmana de la Fira de Primavera de Martorell. Les  nou parades s’instal·laran a la Rambla de les Bòbiles, a l’alçada del Mercat Municipal, després de la bona acollida d’aquesta iniciativa de nova ubicació els darrers cursos i amb l’objectiu també de potenciar la dinamització del mercat durant aquell dia. Totes les cooperatives destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials.

Animeu-vos!! Us esperem!!

 

Veure totes les notícies