donem impuls a l'emprenedor!

Nova edició del “Recicla’t +45”, programa d’orientació i inserció laboral per a majors de 45 anys a Martorell

13/05/2019 08:36

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell torna a posar en marxa durant el mes de maig i per quart any consecutiu el projecte “Recicla’t +45”, programa d’orientació i ocupació amb l’objectiu de promoure la formació i les oportunitats laborals de les persones majors de 45 anys. Durant 6 mesos es realitzaran diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants del programa.

Aquest innovador programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral. Es donarà suport en la definició del projecte professional, treballant les competències transversals i aspectes motivacionals de cada participant mitjançant accions individuals i grupals on es treballarà les eines i canals de recerca de feina, proporcionant recursos per fer front a les diferents metodologies de processos de selecció, coneixement del mercat laboral, espais de networking amb empreses, etc. A més, les persones participants del programa, tindran l’oportunitat de rebre formació TIC, projecte anomenat “REINCORPORA’T AMB LES TIC”.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell desenvolupa des de fa temps programes que, amb diferents noms i formats, volen evitar que el col·lectiu d’aturats majors de 45 anys entrin en situació de risc d’exclusió social intentant millorar les seves competències tècniques i transversals amb la finalitat d’inserir-los al mercat laboral i fomentant el reciclatge professional i formatiu dins del  col·lectiu. D’aquesta manera es pretén ajudar als usuaris del servei majors de 45 anys dissenyant el seu itinerari d’inserció laboral i millorant les seves competències tècniques i transversals a través d’accions formatives i d’orientació gràcies al pla d’ocupació atorgat a l’Ajuntament de Martorell que facilita també la contractació d’un/a dinamitzador/a Tic i un/a  Tècnic/a orientador/a per donar suport aquest projecte en el marc del Projecte Treball als Barris impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El programa s’inicia el proper dijous dia 16 de maig de 2019 a les 11.00 h amb una sessió informativa que es realitzarà a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell).

Accions “Recicla’t +45”

Dins el programa “Recicla’t +45” els participants seleccionats treballaran per a millorar les seves competències professionals, rebran orientació laboral i formativa i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

El programa preveu durant 6 mesos, un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Entre les accions formatives que es duran a terme, es treballaran competències de base, amb matèries com alfabetització i iniciació en castellà i català, tallers i formacions d’idiomes; competències tècniques com talleres d’alfabetització digital, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials.

En aquesta nova edició del “Recicla’t +45” s’han programat una sèrie de píndoles formatives en l’àmbit de la informática per la millora de les competècies TIC dels participants. L’objectiu d’aquest projecte és l’alfabetització del usuaris per aconseguir la seva autonomia a l’hora de fer una recerca de feina.

Actualment la informàtica s’ha fet imprescindible a l’hora de buscar una feina, per tant es pretén donar als nostres usuaris las eines necessàries per desenvolupar-se autònomament davant d’un ordinador i intentar que siguin capaços d’inscriure’s a les ofertes de feina sense la necessitat de tenir constantment un supervisor al seu costat. Al marge d’això oferirem la possibilitat de realitzar diferents tallers alternatius on els usuaris podran trobar altres oportunitats de recerca que fins i tot són més usuals per ells, com la recerca amb mòbil, xarxes socials. etc....

Per altre banda s’organitzarà la formació per la preparació del certificat de competències ACTIC NIVELL MIG, per usuaris que vulguin acreditar les seves competències en eines TIC i tenir el títol dels seus coneixements.

Píndoles informàtiques

  • “Alfabetització digital” • 20 i  21 de maig i 3, 4, 10, 17 i 18 de juny de 2019, de 10 a 13 h
  • “ACTIC” • 6, 20, 27 de juny i 4, 11 I 18 de juliol  de 2019, de 10 a 14 h
  • “Incorpora’t amb les TIC” • cada divendres de 10 a 12 h a partir del 31 de maig fins el 26 de juliol de 2019
  • “Altres recursos_1”(Mòbil) • 30 de maig de 2019, de 10 a 13 h 
  • “Altres recursos_1”(Xarxes Socials) • 25 de juny de 2019, de 10 a 13 h

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la PREINSCRIPCIÓ ONLINE o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n  • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01)

Més informació: http://www.moliempresa.cat/article/91/RECICLAT-45.ca.html

Sessió informativa: dijous dia 16 de maig de 2019 a les 11.00 h a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell).

Veure totes les notícies