donem impuls a l'emprenedor!

Arrenca la vuitena edició del ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ amb una xerrada telemàtica sobre la Reforma del RETA i les noves quotes d’autònoms

15/11/2022 13:14

Els 8 ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, han aprovat les accions del programa supramunicipal per a empreses i persones emprenedores “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2022-2023.

El programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2022-23, destinat a les empreses i persones emprenedores  del territori, arriba a la seva 8a edició, i en aquesta ocasió ho fa tenint en compte les novetats que afectaran a les empreses i emprenedors durant el període 2022-23.

Enguany el programa uneix esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores, a través d’accions formatives adaptades, tallers, consultories i assessoraments, i també s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat.

Amb aquesta finalitat s’han previst diferents accions per potenciar l'esperit emprenedor, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats digitals de l’empresariat:  sessions d’assessoraments especialitzats, consultories, networking empresarial, formacions i el tradicional concurs d’iniciatives empresarials, que enguany reformula les seves categories per adaptar-se també a la nova situació empresarial.

La vuitena edició arrenca amb una xerrada sobre la “Reforma del RETA i les noves quotes d´autònoms”, que es realitzarà de manera telemàtica el dia 16 de novembre del 2022 de 15 a 16.30 h a càrrec de la consultora Yolanda Presa i continua amb la xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat, que es realitzarà de manera telemàtica el dia 15 de desembre de 2022 de 10 a 13h a càrrec del advocat Jaume Rocabert, Ets insolvent? Comença des de zero "Llei de Segona Oportunitat" Nova Llei concursal 16/2022. Les persones interessades ja poden realitzar les seves inscripcions en el link.

L'objectiu d’aquesta xerrada és informar sobre la Llei Concursal modificada per la recent Llei 16/2022, de 5 de setembre i el nou mecanisme de segona oportunitat, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes i fins i tot, de donar-se els requisits legals i seguint unes pautes, arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes.

 

ACCIONS "FEM XARXA, FEM EMPRESA" 2022-2023:

A continuació us detallem les accions programades per la 8ª edició del projecte "FEM XARXA, FEM EMPRESA" per aquest 2022-2023,  adreçades a persones emprenedores i empreses. Per a més informació cliqueu als enllaços corresponents.

 

Eficiència energètica: oportunitats d´estalvi • 28 de febrer de 2023, de 15:00 a 16:30 • Ponent Manel Rivero (INTIAM RUAI)

“Reforma del RETA i les noves quotes d´autònom” • 16 de novembre de 2022, de 15:00 a 16:30 • Ponent Yolanda Presa (YPA Project)

"Llei de 2ª oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes"   • 15 de desembre de 2022, de 10:00 a 13:00 • Ponent: Jaume Rocabert (advocat)

"12è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord" • Inscripcions del 12 de gener fins el 17 de març de 2023

"Assessorament econòmic-financer per a emprenedors" • Sol•licituds fins al 31 de desembre de 2023

"Consultoria financera fiscal a empreses" • Sol•licituds fins al 31 de desembre de 2023

"Assessorament a empreses de 0 a 3 anys" • Sol•licituds fins al 31 de desembre de 2023

"Assessorament per Transformació Digital" • Sol•licituds fins al 31 de desembre de 2023

"Altres assessoraments" • Sol•licituds fins al 31 de desembre de 2023

Les accions i assessoraments són gratuïts. Més informació contactant amb el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament corresponent.

 

Més informació a la "Guía de serveis a les empreses i a les persones emprenedores" 

 

Projecte “FEM XARXA, FEM EMPRESA”


El Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” va començar a l’any 2014 amb l’objectiu d’unir esforços i recursos per donar resposta conjunta a les empreses i persones emprenedores dels 8 ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat. El programa permet oferir un seguit d’activitats programades de manera supramunicipal per potenciar l’esperit emprenedor del territori, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i revitalitzar les capacitats de l’empresariat.

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat, liderat per Martorell: Ajuntament d’Abrera, Ajuntament de Castellví de Rosanes, Ajuntament de Collbató, Ajuntament de Esparreguera, Ajuntament de Martorell, Ajuntament de Olesa de Montserrat, Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, i està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Els recursos són per oferir assessories especialitzades en els àmbits econòmic, fiscal i financer, i per a programes de Mentoring i acompanyaments a empreses que tinguin com a màxim 3 anys de creació. Igualment, aquesta edició organitzarà un Networking empresarial entre totes les persones emprenedores i empreses participants del programa, a més d’usuaris dels centres locals de serveis a les empreses (CLSE) dels 8 ajuntaments del Conveni.
 

 

Veure totes les notícies