donem impuls a l'emprenedor!

Participants en la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL” finalitzen les sessions de formació tecnològica

03/12/2018 14:09

Els alumnes participants enguany en la 1ª edició de la preacceleradora d’emprenedoria especialitzada “ACCELERA MARTORELL: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció”, han finalitzat les seves sessions de formació tecnològica especialitzada i entran en la recta final amb les sessions de formació empresarial emmarcades en el programa i obertes a emprenedors/res i empreses interessades.

Els participants durant el transcurs d’aquesta 1ª edició del programa han rebut 105 hores de formació tecnológica especialitzada dins el sector de l’automoció en Robòtica, Sensòrica, Fabricació additiva i Big Data. El programa formatiu tecnològic s’ha dissenyat comptant amb la participació de grans professionals i docents del sector de l’automoció per aportar als alumnes una formació de qualitat ampliant els seus coneixements específics i facilitant l’ampliació de la seva xarxa de contactes. Per la formació de la part de sensòrica hem comptat amb la participaci de professionals com; Antonio Vallverdú de IFM Electrònic,  Cales Picanyol d’Impic, Alfons Pons d’On Control i Antonio Salinas de SEAT. La formació en Big Data a estat a càrrec de Jordi Vitria de la Universitat de Barcelona, Eduardo Calle de Grupo AyS i Manel Garcia de Cast Info. Com a formadors de la part de fabricació additiva hem tingut el plaer de comptar amb Magí Galindo i  Pablo Valderrama del IAM 3DHub, Josep Mª Lladó de Grupo AyS i Xavier Tutó de KX Designers. Finalment la part de robótica ha estat impartida per Manuel Garcia de SEAT.

Durant aquesta part tecnológica s’han realitzat diferents sessions sobre Indústria 4.0 i transformació digital amb grans ponents com Xavier Riba de Innovae, Joan Matutano de Promaut i Teresa Garriga digital coach.
Els alumnes han realitzat també diferents sortides on han conegut el Bcn Super Computing Center, el centre  IAM 3DHub de Leitat i la fàbrica Seat.

Paral·lelament a la formació tecnológica els alumnes estan realitzant diferents sessions de tutories (100h) incloses en el programa amb diferents mentors que participen com Josep Nadal, gerent del CIAC - Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, Marc Fernández d’Innio, Joan Matutano de Promaut, Antonio Salinas i Manuel Garcia de Seat i Carme Moles cap de Promoció Econòmica Ajuntament de Martorell.

Aquest mes de desembre es completa el programa “ACCELERA MARTORELL” amb la part de formació empresarial que consta de 45 hores totals, ja iniciada amb tres sessions al mes de novembre “Gestió Empresarial” a càrrec de Marc Fernández i “Creativitat” a càrrec de Miquel Àngel Oliva.

Durant aquestes setmanes es realitzaran les sessions que queden per finalitzar tot el programa formatiu dissenyat també amb la participació de professionals de primer nivel del sector empresarial:

"Elevator Pitch: Presentació de la meva idea" Jordi Puigdellívol5 de desembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Tècniques de vendes i comunicació" Mónica Mendoza  • 11 de desembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Formes alternatives de finançament" Sergi Jiménez • 12 de desembre de 2018, de 17 a 19 h a Martorell (CFPA)

"Missions internacionals per les startups"  Montse de Riquer • 12 de desembre de 2018, de 19 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Marques i Patents: Protegir el meu producte i/o servei" Ignasi Espiell • 13 de desembre de 2018, de 17 a 19 h a Martorell (CFPA)

"Legalitat de les startups pactes de socis" Pablo Mancía • 13 de desembre de 2018, de 19 a 21 h a Martorell (CFPA)

Les sessions de formació empresarial estan obertes també a totes les persones emprenedores i empreses que vulguin participar (han de realitzar la seva inscripció a través dels enllaços corresponents a www.moliempresa.cat
Les sessions formatives es realitzen a la seu del Consorci de Formació Professional d'Automoció de Martorell (CFPA)

“Concurs de la millor idea” • Demoday

Com a cloenda del programa es realitzarà un concurs de la millor idea sorgida en el projecte ACCELERA MARTORELL, amb els objectius: d’incentivar  les solucions dels reptes plantejats pel sector, Reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels participants en la preacceleradora del sector automoció “ACCELERA MARTORELL”, Augmentar la projecció externa dels nostres serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, Potenciar l’esperit emprenedor especialitzat en el territori del Baix Llobregat Nord I Incentivar el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic de 2500€ per engegar el desenvolupament del projecte i 1 any d’allotjament gratuït al espai del Viver d’empreses i/o coworking, condicionat als seus requisits d’accés.

La presentació de les idees del concurs per part dels participants es realitzarà el dia 20 de desembre 2018 a les 17.30h al Centre de Promoció Econòmica de Martorell en un acte tancat davant d’un jurat constituït per: un representant del Ajuntament de Martorell, un representant del Clúster de l’automoció, un representant del Consorci de Formació Professional del automòbil, un empresari del sector d’automoció i un professor del programa “ACCELERA MARTORELL”.
Posteriorment es celebrarà la cloenda i entrega del premi en un acte obert al públic a les 18.30 h.

Programa Primer de la Generalitat

L’Ajuntament de Martorell a través del seu Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner junt amb  el Consorci de Formació Professional d'Automoció i la col•laboració del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC), formen part de les 17 iniciatives seleccionades de tota Catalunya que configuren la XARXA PRIMER per impulsar el programa PRIMER de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització impulsant la 1ª edició “ACCELERA MARTORELL: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció”.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa de Catalunya Emprèn, del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, és estendre a tot Catalunya l’efecte de concentració d’empreses basades en la innovació i la tecnologia, que ja és una realitat a la ciutat de Barcelona, hub tecnològic i emprenedor de referència global.

El Programa primer de preacceleració ha promogut la creació de 17 pre-acceleradores que, a partir de
l’anàlisi previ de necessitats i oportunitats del territori, ofereixen als emprenedors/es un itinerari complert de formació especialitzada i mentoria en l’àmbit concret d’especialització de cada programa perquè desenvolupin diferents projectes en fase pre-startup, basats en innovació i tecnologia.

Als 17 programes de preacceleració que es van posar en marxa el passat juliol hi ha inscrits més de 230 emprenedors/es d’arreu de Catalunya que es troben en la fase del procés de creació de projectes i que obtenen més de 170 hores de mitja de formació i mentoria.
A Martorell el programa es va iniciar el 2 d’octubre de 2018 amb un acte de presentació i finalitza el 20 de desembre de 2018 amb l’entrega de premis del concurs de la millor idea (DemoDay) al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell

 

Enllaços relacionats


www.acceleramartorell.cat
Programa formatiu
www.moliempresa.cat
www.ciac.cat
www.cfpa.cat

 

Veure totes les notícies